Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2009

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το Rapidshare!




Τι είναι το rapidshare...

Σχετικά με τους Free User και τους Premium Users του Rapidshare.

Πώς κατεβάζω απο το rapidshare?

Hacking Rapidshare. Μπορούμε να εισχωρήσουμε λαθραία??



Τι είναι το rapidshare...


Τα τελευταία χρόνια αναπτύχθηκαν οι λεγόμενες file sharing σελίδες, όπου ο χρήστης “ανεβάζει” τα αρχεία του και μπορεί να τα μοιραστεί (δίνοντας απλά ένα link),χωρίς να χρειάζεται να έχει συνέχεια ανοιχτό τον υπολογιστή του (όπως κάνουν π.χ. τα p2p προγράμματα). Απο την πληθώρα αυτού του είδους των σελίδων ξεχωρίζει, ως πιο διαδεδομένη, το RapidShare.


Το RapidShare είναι μια γερμανική ιστοσελίδα η οποία παρέχει τις υπηρεσίες της είτε επι πληρωμή είτε δωρεάν (με ορισμένους περιορισμούς). Λειτουργεί από την Ελβετία και χρηματοδοτείται από τις συνδρομές των εγγεγραμμένων χρηστών της. Eίναι μια από τις μεγαλύτερες σελίδες που “φιλοξενούν” εκατομμύρια αρχεία χρηστών παγκοσμίως, τα οποία αποθηκεύονται στους κεντρικούς υπολογιστές της σελίδας. Σύμφωνα με την σελίδα “Alexa” (σελίδα που μετράει στατιστικά μεγάλων ιστοσελίδων), το Rapidshare.com είναι αυτήν την περίοδο ο 12ος πιο επισκέψιμος ιστοχώρος ανα τον κόσμο.




Σχετικά με τους Free User και τους Premium Users του Rapidshare.


Κατ αρχάς η πολιτική του rapidshare είναι ότι απαγορεύονται αρχεία παράνομα, δηλ. Όσα προστατεύονται απο πνευματικά δικαιώματα και πορνογραφικό υλικό...


Οι free χρήστες, μπορούν να ανεβάσουν τα αρχεία τους μέχρι 100Mb, αλλά σε περίπτωση που το αρχείο αυτό δεν κατέβει από κάποιον χρήστη για 90 μέρες, τότε διαγράφεται αυτόματα.


Οι premium χρήστες, αυτοί που πληρώνουν συνδρομή, μπορούν να ανεβάσουν τα αρχεία τους, χωρίς τον κίνδυνο διαγραφής (όσο παραμένουν premium φυσικά). Μπορούν να κατεβάζουν έναν συγκεκριμένο όγκο GB την ημέρα.. Τέλος μπορούν να ανεβάζουν αρχεία των 100Mb, των 200Mb και των 2Gb.


Η σημαντικότερη όμως διαφορά μεταξύ free και premium είναι στο κατέβασμα. Ενας free user πρέπει να περιμένει 2-3 λεπτά, να εισάγει διάφορους κωδικούς και μετά να ξεκινήσει το κατέβασμα μόνο μέσω του browser (χωρίς download manager δηλαδή), με αρκετά χαμηλές ταχύτητες και χωρίς να μπορεί να κατεβάσει 2 ή περισσότερα αρχεία ταυτόχρονα. Επίσης, όταν θα θελήσει να κατεβάσει πολλά αρχεία (π.χ.7 λίνκ), θα πρέπει να περιμένει τουλάχιστον άλλη μία ώρα προτού του επιτραπεί να ξανακατεβάσει.


Αντίθετα στους premium users επιτρέπεται να κατεβάζουν απεριόριστο αριθμό αρχείων ταυτόχρονα, δεν υπάρχει αναμονή, επιτρέπεται η χρήση Download Manager (άρα και οι ταχύτητες είναι μεγαλύτερες) και ο μόνος περιορισμός είναι το Download να μην ξεπερνά τα 50GB τις τελευταίες 5 μέρες.


Για τιμές και περισσότερες λεπτομέρειες δείτε στην επίσημη σελίδα...




Πώς κατεβάζω απο το rapidshare?


Οι Free χρήστες (δηλαδή όσοι δεν πλήρωσαν συνδρομή στο Rapidshare) κατεβάζουν ως εξής:

Αντιγράφεται το link που σας δίνεται (π.χ.http://rapidshare.com/files/180408778/Ellino_KRA_funny_clips.rar) και κάνετε Αντιγραφή/Επικόλλληση και βλέπεται το παρακάτω:





Πατάτε το κουμπάκι που γράφει Free User και εμφανίζεται:




Περιμένετε να περάσει ο χρόνος αναμονής και πατάτε Download όπως σας δείχνει η εικόνα:




ΠΡΟΣΟΧΗ: Επιδεί το rapidshare αλλάζει συχνά τα μέτρα ασφάλειάς του, καμιά φορά μπορεί να σας ζητήσει κωδικό (password), γράφεται τον κωδικό με Αγγλικούς χαρακτήρες και πατάτε Download. Εάν γράψεται λάθος τον κωδικό, σας βγάζει πάλι στην αναμονή και θα πρέπει πάλι να περιμένετε.

Παράδειγμα:



ή:


Μόλις τελειώσει το κατέβασμα, αν θέλετε να ξανακατεβάσετε κι άλλο αρχείο μάλλον θα πρέπει να περιμένετε αρκετή ώρα για να σας επιτρέψει το rapidshare να ξανακατεβάσετε.

Υπάρχει βέβαια πάντα και η επιλογή να βγάλετε το modem από την πρίζα του τηλεφώνου και
να το ξαναβάλετε, οπότε το rapidshare σας ξαναφήνει να κατεβάσετε!




Όσοι έχουν Premium Account φαντάζομαι πως ξέρουν να κατεβάζουν... :-)




Hacking Rapidshare (Προσπαθώντας να σπάσουμε την προστασία...)


Κατα καιρούς έχουν βγεί (και εξακολουθούν να βγαίνουν) ένα σωρό προγράμματα που προσπαθούν να “σπάσουν” αυτήν την ασπίδα προστασία του Rapidshare. Τα προγράμματα αυτά, ευελπιστούνα να παρακάμψουν την διαδικασία της αναμονής και των κωδικών που ο Free χρήστης πρέπει να δίνει κάθε φορά. Τελικά όλα αυτά τα προγράμματα δείχνουν να λειτουργού!! Για λόγο όμως... για πολύ λίγο... οι διαχειριστές της σελίδας (σαν πιο προνοητικοί άνθρωποι!!) φροντίζουν καλά το σύστημά τους και αποτρέπουν τέτοιες επιθέσεις...


Προς το παρόν η μόνη διαθέσιμη λύση είναι η επανεκκίνηση του router, όπως αναφέρεται και πιο πάνω...


Για το παραπάνω κείμενο εμπνεύστηκα απο τους: x_vagos_x και gatoni κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου