Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2007

Το τεφτέρι της μαμάς (μου). Απο το βιβλιαράκι των συνταγών της...

Πουγκάκια με ανοιξιάτικα λαχανικά:

1 πακέτο χωριάτικη ζύμη
(πωλείται στα super markets...) 850γραμμάρια
Πιπεριές 250 γραμ., πράσινες κομμένες κομματάκια
Μανιτάρια 250γραμ. σε φετάκια
Κρεμμυδάκια 6 φρέσκα, κομμένα σε ροδέλες
Ελαιόλαδο 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
Καπνιστό μπέϊκον 6 φετάκια, κομμέο κομματάκια
Αλάτι- πιπέρι
Προαιρετικά αν θέλετε προσθέστε και πικάντικο τυρί -σε κυβάκια- ή και κάποιο φρέσκο μυρωδικό μαϊντανό ή άνιθο -ψιλοκομμένο.

Εκτέλεση:

Ζεσταίνετε το λάδι και σοτέρετε τα μανιτάρια, για λίγα λεπτά. Βάζετε τις πιπεριές και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και σοτάρετε άλλα 4'-5' επιπλέον, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Τα αφήνετε να κρυώσουν, μετά προσθέστε το μπέϊκον και αλάτι-πιπέρι.
Κόβετε κάθε φύλλο ζύμης στη μέση. Βάζετε 1-2 κουταλιες της σούπας απο το υλικό (που ετοιμάσατε προηγουμένος). Διπλώνετε τις άκρεις προς το κέντρο και στρίβετε ελαφρά το φύλλο Τα δένετε με σπάγκο και τα αλείφετε με λάδι. Βγαίνουν γύρω στα 15 πουγκάκια.Τα ψήνετε μέχρι να ροδίσουν 20'-25' περίπου.

Αυτά και καλή σας επιτυχία!!
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Διαβάστε Περισσότερα... (Read more...)